sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän "sienikakku"


Leppoisissa merkeissä sujunut tämäkin isänpäivä, nostettu viimeiset artisokat kasvimaalta, pelattu pingistä lotan kanssa ja syöty paljon. Perinteiseti olen aina leiponut jotain erityistä isän- tai äitienpäiksi ja tällä kertaa leivoin "sienikakun" tai oikeastaan piirakan ja juureen tehdyn makean kakun. Makean kakun reseptiä on hankala jakaa, sillä se oli tehty juureen, jonka olin saanut ystävältä. Sienipiiraan ohjeella olin aiemminkin tehnyt pienempiä sienipiirasia muffinsivuokiin. "kirjoitin" eli poistin pienen osan piirakan pohjasta, niin että kirjoitin peilikirjoituksella isi ja kun piirakka oli valmis ja käänsin sen niin piiraassa oli jo valmiiksi vähän koristusta. Rahkavoitaikina on helppo ja sitä on helppo muotoilla. Vaihdoin vain osan vehnäjauhoista grahamjauhoiksi saadakseni vähän lisää makua ja terveellisyyttä.

Ohje:

Rahkavoitaikina

200g voita
2dl vehnäjauhoja
250g maitorahkaa
1tl leivinjauhetta

1. Nypi pehmeä rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Sekoita maitorahka joukkoon. Laita tuorekelmun peittämänä jääkaappiin

Sieni-aurajuustotayte

3dl esim suppilovahveroita
2 kananmunaa
0,5dl kermaviiliä
<50g Aurajuustoa
suolaa
pippuria

1. sekoita kaikki ainekset keskenään. Keksin ohjeen päästäni, joten mittasuhteet saattavat olla hieman väärässä. Täytteestä unohtui sipuli, jota aioin kyllä myös laittaa.
 
Sitten...

  Ota rahkavoitaikina jääkaapista ja ota siitä vähän yli puolet. kauli siitä ohut levy ja asettele voideltuun vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjaan esim. kirjaimen muotoisia "aukkoja". Muista kumminkin kirjoittaa peilikirjoituksena! Kauli lopusta taikinasta ohut levy ja tee sitä vuoan kokoinen.  Kaata täytteen vuokaan ja laita Päälysosa päälle. Painele raunoilta tiukasti kiinni. Puhlaise muutamia teikiä päälle.



Paista uunin keskitasolla 170°C noin 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti