maanantai 4. helmikuuta 2013

Smakar gott och heter Runeberg


ÄÄks Malesia kolkuttaa jo ihan ovella, mutta vielä pysytään suomalaisissa merkeissä. Huomennahan on siis Runebergin päivä, viides helmikuuta. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen Rynebergistä? No Runebergin torttu tietty! Tehtiin Lotan kanssa sellaisia eilen, ja olivat kyllä hyviä. Lotta teki taikinan ja käytti siihen paljon pipareita, jotka maistuivatkin taikinassa. Teimme vähän normaaleista poikkeavia torttuja, jotka nyt ensinnäkin teimme muffinssivuokiin ja kuorrutimme sitruunavedellä. Mutta pientä päihkäilyä kyllä aiheutti, kun mietimme millä korvata vadelmahillo kun ei ole hilloa eikä vadelmiakaan. Teimme siis omanlaisen mustikkatahnan mustikoista ja sokerista :D


  Olin myös jo aiemin ostanut kaupasta Runebergin torttuja kaksi kappaletta, joten myös jotain vertailua pystyi tekemään. Se ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä kotitekoiset olivat niin eri makuisia piparisella taikinanallaan ja mustikkatahnallaan. Mutta kyllä ne kotitekoiset ehkä kumminkin parempia olivat, vaikka itse sanonkin. Se mustikkakuorrute todella toimi,  (no joo joo se oli Lotta joka sen taikinan teki että mitä nyt kauheasti kehuskelemaan)
  Mutustimme eilen torttuja ja joimme kaakaota pienessä lumimajassamme.

Lotta teki taikinan jollain mummonsa vanhalla reseptillä, mutta samantyyppinen ohje löytyy myös täältä.


     Han är redan bårta vi äter mandeltårta som är brun till sin färg, smakar gott och heter Runeberg.

Yksi Näppäri-kurssin kappaleistamme. san. ja säv. Mauno Järvelä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti