maanantai 6. tammikuuta 2014

Ensi viikonloppuna Folkalandialle



Oi kuinka mukavalta tuntuu tälläinen pitkä viikonloppu. Meille siis alkoi koulu jo torstaina 2.1. mutta näin jälkikäteen ajatellen ei se nyt taaskaan niin kauheaa ollut. Ne olivat vähän niin kuin harjoittelupäiviä ja varsinainen koulu alkaa vasta huomenna. Tänä viikonloppuna olin Adalla, sunnuntaina kiersin näyttelyitä Helsingissä äidin kanssa ja tänään olen ottanut vähän rennommin.
  Joululoman jälkeen on täytynyt ottaa taas itseään niskasta ja aloittaa viululäksyjen harjoittelu. Erityisesti kun kansanmusiikkiyhtyeemme Halla esiintyy ensi viikonloppuna Folklandia-risteilyllä! Viime perjantaina oli pitkät extratreenit ja ne olivat tarpeen pitkän joululoman jälkeen. Ensi keskiviikkona on vielä treenit, mutta perjantaina sitä lähdetään, meidän viishenkinen bändi isolle keikalle M/S Silja Europalle.


  Folklandia on siis jokatalvinen risteily joka lipuu hitaasti Helsingin ja Tallinnan välillä. Esiintyjiä on monista maista tuhat ja yleisöä ehkä noin 3000. Eli mekin oman  keikkamme jälkeen saamme vain nauttia muitten kansanmusisoinnista. Esityksiä on koko ajan eri puolilla laivaa eli en tiedä, kuinka paljon sitä meidän esitystä ihmiset tulevat kuuntelemaan. Mutta siinähän se kiva juttu on että kaikenlaista on eikä ketään pakoteta kuuntelemaan mitään edes koko esitystä.
  Tätä varten ollaan harjoiteltu koko syksy. Tuntuu mahtavalta että saa näin hienon mahdollisuuden esiintyä seitsemän ja puolen vuoden soittamisen jälkeen. Ja kiva päästä kuuntelemaan muiden esityksiä. Ja onhan sekin ihan mukava kun ollessamme pelimanniyhttyeitten SM-kisojen Sepän Soiton edustajina niin ei tarvitse maksaa mitään ;)
  Jos joku kiinnostui mutta ei pääse itse risteilylle 10.-11.1. niin risteilyllä on Helsinigssä etkot Musiikkitalolla ja jatkot ravintola Kaisaniemessä. Lsätietoa Folklandian Facebook-sivuilta
  Ehkä sitten kerron myöhemmin tunnelmista mutta arvaan jo nyt että hämyisät esiintymislavat eivät ole parhaita kuvauskohteita.


Vähän erilaisempia kuvauskohteita tällä kertaa ;) Tuo harmaa ympäristö on masentavuudessaan tosi inspiroiva! Ja ei kaikki ole täysin harmaata, kuten mustikanvarvut ja sammaleet, jotka hehkuvat vihreinä harmaassa ympäristössään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti