lauantai 14. heinäkuuta 2012

Last weekend


Marathon next to my school


Äääks yritän tässä saada aikaa kiinni, kun blogin päivittäminen on vähän jäänyt jälkeen. Syytän tästä asiasta taas jälleen nettiä, joka vasta eilen saapui taloomme (vaikka sen piti tulla jo maanantaina mrph..)  Nyt kumminkin kerron uudesta koulustani ja viikonlopustani J

  Lauantaina minulla oli kouluni tasotestit. Aion siis käydä koulua ainakin viisi viikkoa ulkkareille tarkoitetussa Instituto Cultural Oaxacassa, viisi päivää viikossa. Ajattelette varmaan, että olen hullu, kun menen lomalla kouluun (joka vielä maksaakin pikkaisen..) Mutta hei, olen täällä puolitoista kuukautta, vanhempani tekevät täällä töitään, niin kyllä siinä pikkasen hulluksi jo tulisi, jos viettäisi liikaa neljän seinän sisässä ;) Mutta joo niistä tasotesteistä vielä sen verran, että ne meni ihan hyvin. Tein pienen kokeen ja juttelin jonkun opettajan kanssa hetken espanjaa. Pääsin keskitason ryhmään ja olen oikein tyytyväinen! Normaali koulupäiväni on:

9–12 espanjan kielen opiskelua
12–13 keskustelua espanjaksi

13-–7 kotiin syämään

17–19 viikoittain vaihtuvaa ”aktiviteettia”. Tälle viikolle valitsin salsa-tanssin ja jatkan sitä myös ensi viikon.

Oikeastaan alunperin kämppämme piti olla samassa korttelissa kouluni kanssa, mutta se residenssiasunto vuotaa. Joten, tässä ollaan, viiden kilometrin päässä kauempana. Ollaan sovittu tietyn taksin kanssa, että hän kyyditsee minua aina kouluun. Ja onneksi taksilaskukaan ei tule meidän piikkiin.

  Iltapäivällä nähtiin Amparon tytärtä Auroraa, mutta häntä etsiessämme zócalolla nähtiin ja oltiin jonkin verran mukana mielenosoituksessa vaalivilppiä vastaan. Vaikuttaa siltä, että PRI on voittanut vaalit, mutta PRD tiukasti perässä. Tulokseen ei olla tyytyväisiä, sillä vaaleissa on ollut mukana vilppiä.

demonstration against election deceit on zócalo

Sunnuntaina sitten vietettiin päivä Iglesia Santo Domingon luostarissa. Entisissä luostaritiloissa on nykyään museo, joka kertoo Oaxacan osavaltion historiasta, kuten intiaaneista, espanjalaisista siirtolaisista ja Meksikon vallankumouksesta. Näytteillä on todella hienoja ja arvokkaitakin arkeologisia löytöjä, kuten vaaseja ja kulta- ja jalokivikoruja. Pidin kumminkin jopa näyttelyä enemmän rakennuksesta, sillä se oli kyllä UPEA! Välillä kävimme toki syömässä. Vaikka en tykkää kanasta erityisesti ja olen kasvissyöjä, niin tilasin silti mole-kanaa. Aitoa kanaa kaakaokastikkeessa eikä mitään tehdas-broileria. Se on yksi paikallisita perinteisimmistä ruoista, joten halusin ihan vain maistaa J Jälkkäriksi vielä muffinssi, jonka halkaisija oli ainakin 10cm. LUUUURPS!



Santo Domingos´s church and a museum
 inside the old monastery







traditional mole-chicken

Lisää tästä ensimmäisestä kouluviikosta myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Se kana oli elänyt hyvän elämän, sillä se ei ollu broileri. Mole-kana on nii perinteinen ruoka ja se oli päivän menússa. Pyydän anteeksi kanalta ;(

    VastaaPoista