tiistai 3. heinäkuuta 2012

vamos a la playa!


kuva majapaikkamme parvekkeelta


Onhan täällä ollut ihan mukavaa lökötellä rannalla torstaista asti täällä Etelä-Meksikossa ;) Normaali päiväohjelma: aamupala, uinti, lounas, hotellilla, iltauinti, illallinen nukkumaan. Majapaikkamme isännät ovat mukavia. Tuntuu että puolet ihmisistä täällä ovat joko hotellinpitäjiä/ töissä hotellilla tai ravintoloitsijoita ja neljäsosa kalastajia. Lisäksi kuivatuista palmunlehdistä valmistetut katot ovat ihania. Täällä ei kyllä kauheasti jaksa mitään puuhastella, kun tulee jo hiki kun seisookin auringossa :)
 

  Yhden mielenkiintoisen kokemuksen olen kyllä ehtinyt saada, nimittäin perjantaina. Tapasimme päivällä Amparon ystävää, ranskalaista kolmekymppistä naista, Aliciaa. Hän asuu nykyään lempirantamme yläpuolella rinteessä. Jutustelun ja tutustumisen jälkeen hän pyysi meitä lähtemään kanssaan paikalliseen saunaan eli temazcaliin illalla.  Menimme kolmannen luokan bussilla (kuorma-auton lavalla) naapurikylään paikallisen noidan luo. Saunomista ennen ystävämme Alicia veti meditaatiohetken, jonka jälkeen kaikki puhdistettiin suitsukkeilla copal-hiilillä. Kaikki menivät yksitellen saunaan, jossa "opettaja" Irma Luz ohjasi hmmm.... erikoisen laulu-meditaatio-hetken. 
  Mutta muutenpa olen viettänyt rentoa aikaa, ei mitenkään kovin tapahtumarikasta. Tuli toki käytyä läheisessä hieman isommassa kylässä Puerto Angelissa. Mutta se reissu ei ollut mitenkään hirveän onnistunut, ruoka oli pahaa ja vanhaa ja tärkein syy mennä sinne oli se että oltais voitu nostaa rahaa hotellimaksua varten, mutta pankkiautomaatti ei toiminut ;) Ja toinen ikävä asia on ollut, että olen ollut vähän kipeänä. Eilisen päivän makoilinin sitten vain sängyssä. Mielumminhan sitä tietenkin polskiskelisi meressä...








Regalo de Dios/ Jumalan lahja:
 roskaruokakioski


ps. Byäääh Saksa ei voittanut EM-kultaa. Rupeaa tämä jalkapallo käymään jo tylsäksi, kun Espanja koko ajan voittaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti