tiistai 17. heinäkuuta 2012

Taas uusi koulupäivä aloitetaan!


traditional firework in Oaxaca
 ...Kaverit huomenta vaan, on meillä niin paljon opittavaa, saadanko aloittaa? Hahhaa muistaako kukaan, kun tuota laulua aina laulettiin musiikin tunnilla!? Hieman ällö kenties, mutta täällä on aika hyvä fiilis oppia, varmaan jo siksi, ettei opiskelu ole ilmaista ja osaa arvostaa opetusta toisella tavalla. Meidän ryhmässämme on jotain kahdeksan henkeä, ikähaarukka jotain kolmentoista ja kolmenkymmenen välillä. Minä olen nuorin, mutta ryhmässä on monta 15-vuotiasta ja pari vuotta siitä vanhempaa. Lähes kaikki ovat USA:sta, paitsi muualta on yksi japanilainen tyttö ja minä. Porukkaa ryhmään tulee ja menee viikottain. Kymmenen minuutin ”välitunnilla” ihmiset ovat tosi sosiaalisia ja juttelevat kaikille. Itse juttelen salsa-tuttujen kanssa. Minun ikäistäni en ole täällä nähnyt. Tällä on muutamia 10-vuotiaita lapsia ja sitten 15-vuotiaita.
   Keskiviiikkona käytiin lounastauolla ennen salsa-tuntia syömässä keskustassa lempiravintolassamme jasieltä sitten mentiin hieman keskustan ulkopuolelle Fabrica de Franciaan. Luulin, että paikka olisi ostoskeskus, mutta se olikin tavaratalo kuin Stocca mutta paljon pienempi. Olin etsimässä hyviä alennusmyyntilöytöjä, ja löytyikin kaksi hyvää vaihtoehtoa, joista kumpaakaan en kumminkaan ostanut. Hieman pettymys siis. Onneksi opettajani vinkkasi yhden ostoskeskuksen, joka on aivan kouluni vieressä.
spinach pasta

every night it´s raining

Torstaina käytiin kaupungin ulkopuolella taidekoulussa tapaamassa Auroraa. Rakennus oli hieno, enstinen käsityötehdas tai jotain vastaavaa. Lauantaina käytiin Lean kanssa katsomaan kahta mahdollista residenssipaikkaa taidekoulun läheltä, sillä Suomen taiteilijaseura, jonka residessi tämä siis on, harkitsee paikan vaihtoa tämän nykyisen tilalle. Toisessa paikassa ihastuin mustaan kissaan joka suurin piirtein hyppäsi syliini ja nuoli sormeni putipuhtahiksi <3 illalla kävimme vielä tekstiili- ja Rufino Tamayon arkeologisessa museossa. Sunnuntaina torilla ja kaupungilla, ostin tummansinisen topin jostain random liikkeestä. Sitten mentiin illalliselle ystävämme perheen luo, jossa tein tlayudoja, jotka ovat pavulla, juustolla, tomaatilla, kaaliraasteella ja sipuilla täytettyjä tortilloja 

Francisco Toledo´s art-academy en San Agustin, Etla

having lunch with the students of the art school


the office building of academy

missing my cats in Finland!

museum of artesania
Rufino Tamayo´s museum of archeology


  

papaya!


4 kommenttia:

  1. Moi Tyyni, jatka näitä kivoja raporttejasi ja kokemiasi tunnelmia. Valokuvat ovat myös hienoja eli antavat täällä Suomessa olijoille visuaalisen näkymän, missä Sinä nyt olet.

    T: Lauri

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, varmasti jatkan! On ollut paljon enemmän motivaatiota valokuvata ja harjoitella suht hyvälaatuisen kamerani käyttöä nyt kun kirjoittelen tätä blogia :) Terkkuja kapasaareen!

    VastaaPoista
  3. Moi, kivoja kuvia. Terkkuja sinne Mexicoon! -Sanni

    VastaaPoista
  4. Joo tällä tulee kyllä otettua joka päivä paaaljon kuvia :)

    VastaaPoista