keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Maailman suurimmasta kaupungista, terve!



Tässäpä odottelen lentokentällä, että päästäisiin jo Guadalajaran lentokoneeseen. Tyypillistä, ei ole mitäään tietoa missä nukutaan tämä yö eikä myöskään siitä, että milloin jatketaan matkaa Läntiseen Sierra Madre-vuoristoon. Mutta nyt aattelin vähän kertoa Meksikon pääkaupungista, Mexicosta. Kun siellä on koko ajan oltu ja menty, yhteensä jo kolme kertaa eri aikoja. Vanhempani ovat asuneet täällä, joten heillä on paljon ystäviä täällä, joiden luona olemme käyneet syömässä. Mutta aina välillä ollaan sitten päästy viettämään aikaa turisteina.
  Zócalo eli keskusaukio on iiiso, maailman toiseksi suurin aukio! Zocalon reunalla on hienoja ja vanhoja rakennuksia esim. valtava katedraali ja kansallispalatsi. Kuuluisa maamerkki on myös zòcalon valtava Meksikon lippu, joka on myös suosittu ja helppo tapaamispaikka.
Zócalon vieressä on alkuperäisen Mexicon atseekkipyramidit, jotka ovat hauskat korkeiden ja nykyaikaisten rakennusten ympäröimänä. Samalla lipulla pääsee museo Templo Mayoriin (suomeksi suurin temppeli), jossa kerrotaan hyvin perusteellisesti Mexicon historiasta. Zócalon kiertämiseen ja pyramidien ja museon katsomiseen kannattaa varata 3-4 tuntia. Itse olimme hyvin onnekkaita, sillä isäntämme Alfredo Vidal suostui lähtemään oppaaksemme koko päiväksi! Hän on arkkitehti, joten saimme kuulla paljon hienojen rakennuksien historiasta. Hän myös esitteli meille pienempiä rakennuksia, jotka eivät kuulu jokaturistin nähtävyyksiin. 
Olemme asuneet Alfredon luona Cuauctemoc-kaupunginosassa lähellä Chapultepec-puistoa, jossa sijaitsevat monet Méxicon kuuluisimmat museot. Seuraava kuva on Museo de Arte Modernosta ystävämme Laureana Toledon kokoamasta valokuvanäyttelystä. Tämän museon kiertämiseen kannattaa varata kaksi tuntia tai vähän alle. Melkein toisella puolella katua on Rufino Tamayon museo, jossa en ole vielä ehtinyt käydä. Kyseinen museo on jälleen avattu yli vuoden tauon jälkeen. Vielä kolmas museo ja Chapultepecin museoista suurin on Museo de Antropologia. Siellä vierähtää helposti koko päivä, sillä museo käy läpi koko Meksikon intiaanialueiden historian ja nykyajan. Museon kirjastossa saa myös lukea kirjoja, jos osaa "tilata" kirjan nimeltä. Varmasti tulee huono olo, jos yrittää kiertää nämä kaikki samana päivänä :D
Yksi tunnettu nähtävyys olisi Teotihuacan valtava pyramidialue parin tunnin päässä Citystä, mutta läheinen ystävämme kertoi, että Teotihuacaniin meneviin turistibusseihin on tehty aseellisia ryöstöjä, jopa tapettu turisteja. Joten no thanks, ei Teotihuacania tällä reissulla, ellei päästä jonkun tutun yksityisellä kyydillä. Sitten on tietenkin vielä yksi museo, yhden Meksikon kuuluisimmiista taiteilijoista, Frida Kahlon museo! Sitten vielä hirmuinen määrä kuvia, luultavasti on tulossa vielä lisää, kun saan siirrettyä toiseltakin koneelta.

Museo de arte moderno. Now there´s for example an exhibition
 arranged by our friend Laureana Toledo.

Only things that are from Finland - Nokia and alcohol :D

The original Mexico City
Plaza de revoluciòn.
I couldn´t do yoga there!
This is the place for couples
Auditorio near Chapultepec-park. But why the flag for mourning? 

This and the next foot from Museo Mayor
This and five next foots from museo de antropologia


that´s cute <3
Aztecas used to sacrifice the heart of offer on this stone

aztec dancers on the zócalo
The pyramids again.


Zócalo
The central catedral
Saa nähdä, milloin seuraavan kerran pääsen nettiin, ainakaan vuoristossa en pääse! Mutta katotaan nää pari päivää Guadalajarassa. Nyt riennän koneeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti