keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Mitä näinkään Guadalajarassa?

Guadalajara´s zócalo

Terqut täältä D.F:stä taas! Viimestä viikkoa viedään Meksikossa! Haluaisin olla täällä vielä piiiitkän aikaa ja tuntuu kuin olisin ollut täällä vain pari viikkoa, mutta toisaalta on ihan mukava taas näkemään ystäviä ja Suomea.
  Taas on siis blogi ollut hiljaisena yksi syy oli se, että reilun viikon olin wixarixa-vuoristossa, jossa oli (yllätykseksi) netti mutta ei sentään tarpeeksi hyvä postauksien tekemiseen. Wiikosta wixarixojen kanssa kerron myöhemmin, tällä kertaa vuorossa Guadalajara, <Meksikon 2. suurin kaupunki, asukkaita vaivaisen Suomen verran.
  Guadalajarassa käytiin wixarixa-vuoristoon mennessä 4.–7. syyskuuta ja sielä takaisin tullessa 15.–18. Molemmilla kerroilla asuttiin (eri) ystävien luona. Vanhemmillani oli kaksi wixaricamuseota koskevaa keskustelua (juu ja siitä museosta lissää myöhemmin!) ITESO:ssa joka vaikutti ihanalta yliopisto-kampukselta, ja joka kylläkin maksaa hirmuisesti. Tietenkin ihastuin siellä erityisesti opiskelijoille ilmaisiin liikuntamahdollisuuksiin, joista muutama mainitakseni jalkapallo, tennis, pingis ja iso kuntosali. Mutta vanhempieni töitten välissä ehdittiin silloin tällöin olla "tavallisia" turisteja :D

Horse riding at Colomo´s park (really cheap!)
  Viime sunnuntaina Lea ja minä pääsimme ratsastamaan! Minulle se oli ensimmäinen "oikea" kerta, jos ei lasketa sitä, kun pienenä joskus olen saanut istua hevosen selässä ja joku aikuinen on taluttanut heppaa pienen kierroksen. Hepat olivat tietenkin todella säyseitä ja tottelevaisia. Kiertelimme suloisia polkuja Bosque de Colomossa kokonaisen tunnin ja arvatkaa paljon maksoi per nenä!? Alle viisi euroa! Kaikista hauskinta oli, kun hevonen ravatessaan nosti vähäksi aikaa laukkaan! Iltapäivällä mentiin emännän suvun uima-altaalle ja hyppäsin talon katolta veteen.
  Ehdoton asia, mitä ostaa wixarixa-intiaanien kylistä on heidän korunsa ja naamionsa. Jos et kumminkaan ehdi käydä sellaisissa, niin Guadalajaran keskustasta voi ostaa samanlaisia neljä kertaa kalliimmalla. Guadalajaran keskustan katedraali ainakin ulkoapäin näytti upealta, sisällä en ehtinyt käydä.
Don´t get nervous, if you don´t find immediately what you
 want at San Juan De Dios -market :P
Dos Santos <3 I´ve got his shirt, but just a newer
model than the shirt in this picrute
  Aivan erinomainen paikka aivan kaiken ostamiseen Louis Vuittonin feikkilaukukuista yrtteihin, nahkakengistä ponchoihin on San Juan De Dios:in tori! Hahhah itselleni ostin futisharkkoihin Giovani Dos Santosin pelipaidan <3
Niistä wixarixakoruista vielä sen verran, että ystäväni ja käsityön opettaja Apollonia San Miguelin wixarixa-kylästä opetti minulle tekemään kyseisiä perinnekoruja! Olen aivan innoissani tästä uudesta oppimastani käsityötavasta! Kaikki kuvat poimittu netistä ja saatiin juuri viestiä, että omaa kameraani ei kannata enää korjata ;( Tulossa pian juttua wixarixoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti