lauantai 1. helmikuuta 2014

Melkein vegaaninen soijamakaroonilaatikko


 Jääkaapissa on pyörinyt jo pitkään kaksi pakettia pehmeää tofua. Googlettelin sitten ohjeita mihin sitä voisi käyttää ja törmäsin tähän reseptiin. Meillä ei olekkaan syöty makaroonilaatikkoa varmaan viiteen vuoteen, joten ei kuin vain kokeilemaan!
  Homma meinasi tyssätä jo alkumetreillä kun huomasin tehdessäni neliskertaista annosmäärää, että soijarouhetta on vain puolet tarvittavasta määrästä. Mutta oikeastaan onni onnettomuudessa, sillä reseptissä soijarouheen määrä on aivan väärä suhteessa makaroonin määrään. Jäi vain vähän siis makaroonia yli, josta voi tehdä jonkun salaatin myöhemmin.
  Muokkasin ohjetta siis pikkuisen lisäämällä reilusti vihanneksia joukkoon ja käyttämällä kananmunia vegaaniversion oluthiivahiutaleiden sijaan. Veli on tilannut tukusta jotain 150 luomukananmunaa ja antoi meille niistä 50. Meillä on siis meneillä pienimuotoinen kananmunakuuri ;)


Soijamakaroonilaatikko
5 annosta

4dl makaroonia
1,5dl tummaa soijarouhetta
1,5 vettä
1 kasvisliemikuutio

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta

250g pehmeää tofua
1 porkkana
1/3 paprika
1/4 parsakaali

2 kananmunaa
3dl(?) soijamaitoa
korppujauhoja
(juustoraastetta)


  1. Keitä makaronit vedessä noin 8 – 10 minuuttia.
  2. Laita soijarouhe kulhoon. Lisää lämmin vesi ja kasvisliemijauhe.
  3. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljytyllä pannulla.
  4. Lisää pannulle vielä soijarouhe ja lämmitä, kunnes seos sakeutuu hivenen.
  5. Mausta soijarouheseos mustapippurilla, valkopippurilla ja paprikajauheella.
  6. Pilko vihannekset pieniksi paloiksi.
  7. Kaada makaronit kulhoon. Murenna pehmeä tofu makaronien sekaan. Sekoita vielä lusikalla.
  8. Laita soijarouheseos ja vihannekset makaronikulhoon ja sekoita. Kaada paistovuokaan
  9. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja soijamaitoa. Kaada vuokaan.
  10. Ripottele päälle (halutessasi juustoraastetta ja) korppujauhoja.
  11. Paista uunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia.


Itsellä koostumus ei ollut napakka eli soijamaitoa olisi voinut olla vähemmän. Eikä kummalisen juustokerroksen alta neste päässyt oikein haihtumaan. Mutta maku oli nami! Kannattaa laittaa kunnolla vihanneksia sekaan ja maustaa kohtuudella. Äidin mielestä makaroonilaatikkoni ja itse tehdyt etikkapunajuuret tuovat hänen lapsuuden mieleen. Retroruokaa.



Päivä on ollut niin perus kotipäivä kuin vain voi olla. Olen kokkaamisen lisäksi tänään leiponut pullaa, hiihtänyt, tehnyt puutöitä, saunonut ja katsonut Putousta. Minun puolesta Jukka Rasilan hahmo olisi saanut tippua!
  Huomenna menen Marille jonne on tulossa pari sen kaveria Meksikosta ja Saksasta jotka on täällä vaihdossa. Pääsen ehkä  rupattelemaan pitkästä aikaa jotain espanjaksi! Mäntsälän lukiossa tuntuu olevat paljonkin vaihtareita, meidänkin viime enkun tunnilla oli mukava aussityttö vierailemassa.

Sori vähän huonompilaatuisista kuvista. IPhone on vaan niin näpsäkkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti