maanantai 24. helmikuuta 2014

Lämpöä muistellen - Penang


Minulla on ollut niin mahtava hiihtoloma, etten ole ehtinyt päivittää blogia. Kummoisia kuvia en ole lomalla räpsinyt, utta sanottakoon että olen ollut esimerkiksi kahden kaverin synttäreillä, nuorisotapahtuma Reaktorissa ja laskettelemassa. Niinpä vielä muutava kuva Malesiasta, jotka on nyt siis jo otettu hieman yli vuosi sitten.


Kun näyttely Kuala Lumpurissa oli pystyssä ajattelimme että voisimme pitää vähän lomaa kaupungin ulkopuolella. Samalla myös ystävämme saisivat lomaa isännöimisestämme. Äiti laittoi yhdelle kiinnostavalle penangilaiselle tutulle viestiä että suostuisiko hän haastateltavaksi. Hän suostui haastateltavaksi ja niinpä perheemme nelistään pienen työjutun siivittämänä lähti lomailemaan.


Penang on saari ja osavaltio Luoteis-Malesiassa. Sen pääkaupunki Georgetown on Unescon maailmanperintökohde hienon kiinalaisen arkkitehtuurinsa vuoksi. Olimme lähinnä Georgetownissa mutta yhtenä päivänä teimme retken rannalle.







Penangissa on havaittavissa monille eri alkuperäisille tyypillistä arkkitehtuuria: malesialaisesta kiinalaiseen, brittiläisestä koloniaalisesta moderniin. Kävimme kävelyllä kartan kanssa, johon oli merkitty reitti,jonka varrella oli taloja vanhimmista nykypäivään.


Rantapäivä alkoi minun osaltani erittäin huonosti. Ihmettelimme äitini kanssa, miksei kukaan ole uimassa kirkkaassa merivedessä. Lyhyen pulikoinnin jälkeen se selvisi: rantavedessä oli paljon jellyfishejä, meduusamaisia eläimiä, jotka pistävät ampiaisten lailla. Minä huono-onnisena sain kolme pistosta. Kuulemma minulla kävi tuuri, sillä paikalliset jellyfishit voivat antaa jopa tappavia pistoksia.



Jellyfish





Oli kiva nähdä Malesiaa myös hekstisen pääkaupungin ulkopuolella. Löysin myös Georgetownin Little Indiasta tulevan rippimekkoni! Minähän ostin siis mekkoni vain puolitoista vuotta etuajassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti